Elegantní burgundské bílé suché víno. Na nose dominuje pečené jablko, díky zrání a sudu se setkáte i s dotekem vanilky. V chuti je víno tělnaté a lehce minerální s rustikálním nádechem broskví, citrusů, je krásně hebké a krémové.. Doporučujeme s drůbežím masem upraveného ideálně pečením či s mořskými plody. Toto víno si opravdu vychutnáte!
Broker's Pink Gin je obohacen o delikátně čerstvé tóny jahod, ale zároveň si zachovává typickou chuť, pro kterou je značka Broker's známá. Při vývoji této edice bylo cílem majitelů ctít pověst své značky jako výrobce prémiového ginu, který pro svou chuť posbíral řadu ocenění z prestižních soutěží. Nechtěli vytvořit ochucený destilát, ale gin věrný chuťovému profilu Broker's, který by se vyznačoval čerstvými ovocnými tóny, a jehož chuť by odrážela i klasické byliny, které se při jeho výrobě používají. Broker's Pink Gin prochází stejným výrobním procesem jako London Dry, ale na závěr je ještě míchán s přírodní esencí jahod.
Elegána s buřinkou si vždycky všimnete. Ne, není to pan Tau, ale Broker’s Gin, který se vyrábí v palírně staré 200 let podle tradiční receptury. Tahle věhlasná značka byla vůbec první, která na prestižní soutěži Ultimate Spirits Challenge získala za svůj gin 97 bodů ze 100.
Botanicals Broker’s Ginu jsou macerovány v čistém obilném destilátu, který byl vypálený čtyřikrát. Pak na řadu přichází pátá destilace. Vzniká komplexní a hladký gin pro každého, kdo si rád pochutná na drinku nebo ginu samostatně. Na
Inspirací pro vznik ginu byla panenská příroda v amazonských deštných pralesech, která oplývá rozmanitou škálou jedinečných rostlin a je dodnes obývána etnikem známým jako Pémon. Tito domorodci zde žijí v souladu s přírodou a své cenné poznatky si předávají z generace na generaci. Zatímco svět umí pojmenovat jen 200 z 3 000 druhů ovoce nacházejícího se v Amazonii, oni je znají všechny. I proto pochází 10 z 19 ručně sbíraných botanicals právě z Amazonie. Canaima vzniká ve spolupráci s těmito domorodými obyvateli, přičemž 10 % z prodeje přispívá k revitalizaci přírodních zdrojů a propagaci významu domorodých kmenů.
Základem ginu Canaima je 19 botanicals, přičemž jeho exotický charakter je tvořen deseti obtížně dosažitelnými botanicals, které jsou ručně sbírány v amazonském pralese. Tyto botanicals jsou macerovány i destilovány separátně. Nejprve jsou ponechány v neutrálním obilném lihu po dobu 2 až 7 dnů, aby byly následně destilovány v tradičním měděném kotlíkovém zařízení o objemu 500 litrů, kde celý proces pečlivě sleduje master distiller. Ten pak pro dosažení unikátního chuťového profilu míchá jednotlivé destiláty v různém poměru. Výsledkem je tak blend odkazující ze 65 % na své amazonské kořeny.
Aroma: počáteční rovnováhu mezi citrusovou a zemitou vůní po chvíli doplňuje jalovec, který přináší společně s dalšími botanicals lehce kořenitý závěr.
Primitivo/Negroamaro - Jedna z nejoblíbenějších odrůd jižní Itálie inkoustové barvy s přitažlivým aroma, v huti plné, suché přesto s příjemnými sladkými taniny . Jedná se o moderní formu balení vína pro gastronomii nebo ridinnou párty. Vakuový sáček s vínem je umístěn uvnitř kartonu (boxu) a víno je rozléváno skrze malý kohoutek umístěný v tomto kartonu.
Toto cuvée 60% CS + 40% ME zrálo 24 měsíců v nových prémiových sudech.
Dobrá práce se dřevem je zde velmi znát. Vůně i chuť je doslova nadupaná kvalitními taniny a zralým lesním ovocem.
Toto skvělé aristokratické víno potěší majitele privátních archivních sbírek a bude ozdobou slavnostních událostí.
Červené suché víno intenzivní rubínové barvy, v nose zralé červené ovoce a minerální dotek. Na patře je velmi harmonické a vyvážené s měkkými tříslovinkami. "Les Galets Rougues" je úžasnou směsí pikantního červeného a černého ovoce.
Red dry wine with intensive ruby colour, ripe red fruits a mineral touch. On palate is very harmonious and balanced with soft tanins. "Les Galets Rougues" is a sublime blend of spicy red and black berry fruits.
Cihlová terakotová barva se zlatavým okrajem na stěně sklenice. Vůně je minerální kořenitá s podtóny černých třešní, srdcovek a švestek. Chuť je plná s pevnými tříslovinami a dobrou perzistencí. Doporučujeme servírovat do větších břichatých sklenic. Perfektně se kombinuje s jehněčím masem ve všech jeho úpravách.
Tento suchý noblesní Riesling ležel na jemných krémových kvasnicích s pravidelným promícháváním. Barva je zelenkavě žlutá se zářivými odlesky. Vůně je čistá, ovocná, s tóny zralých meruněk. Chuť je šťavnatá s pikantní kyselinou a nádechem ananasu. I když je alkohol pouhých 12%, víno je velmi plné a vybízí k delšímu pití s přáteli. Vhodné též na dlouhodobou archivaci. Limitovaná edice 1133 lahví.
Výborný pastis z Provence vyráběný od roku 1898 a oceněný několika medailemi.Pastis je druh anýzového alkoholického nápoje francouzského původu. Tento francouzský národní nápoj uvedený na trh roku 1932 Paulem Ricardem měl nahradit v té době zakázaný absint. Pastis je obvykle čirý s jantarovou barvou, avšak smíchaný s vodou se stává mléčně bílým. Obsah alkoholu je 40 %
Toto šampaňské bylo vyrobeno ze 70% z Pinot Noir a 30% Chardonnay. Na jemných kalech bylo kvašeno v láhvi po dobu 4let. Jemný a komplexní výraz aroma přípomínající směs sušeného ovoce. V chuti křupavé, kořenité s pevnou strukturou.
Velká hvězda z pravého břehu řeky Loiry. Suché bílé víno zlatavé barvy se stříbrnými odlesky, v nose aroma citrusů a čeného rybízu. V chuti s jemnou tříslovinkou a pevnou kyselinkou. Typický minerální Sauvignon z pravého břehu Loiry, tedy sázka na jistotu!
Plné, hutné červené cuvée odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot. Víno tmavě rubínové s fialovými odlesky, ve vůni tóny kávy, černého bobulovitého ovoce, tabáku. Chuť kulatá, velmi dobře strukturovaná s dlouhou dochutí. Víno pochází z vinic, které jsou v průměru 30 let staré, i to zaručuje výjimečný zážitek, stejně tak jako fakt, že víno zrálo v dubových sudech 18 - 24 měsíců. Pro milovníka těžkých červených vín ideální dárek!
Plné červené víno z biodynamického vinařství. Nádherně tmavá barva; ve vůni přezrálé červené a černého ovoce (borůvky, černý rybíz), aroma kůže a koření. V chuti stopy drobného červeného peckovitého ovoce a černého přezrálého ovoce, jemný živočišný podtón.
Plné červené víno z biodynamického vinařství. Nádherně tmavá barva; ve vůni přezrálé červené a černého ovoce (borůvky, černý rybíz), aroma kůže a koření. V chuti stopy drobného červeného peckovitého ovoce a černého přezrálého ovoce, jemný živočišný podtón.
Bílé suché víno které zrálo na dubovém sudu, v nose intenzivní tóny hrušky a zeleného jablka, v chuti po vyzrálých meruňkách, plné pikantní s jemmným ušlechtilým dřevem, vše je dokonale harmonické a s dlouhou pozitivní dochutí.
Velké víno z vinařství Villa Montepaldi! Toto Chianti, tvořeno z 90% z odrůdy Sangiovese, zrálo po dobu minimálně 30 měsíců ve velkých dřevěných sudech a následně ještě dozrávalo na láhvi. Ve vůni i chuti naleznete vedle typických tónů červeného bobulovitého ovoce aroma tabáku a sladkého koření. Věříme, že propojení celkového ovocného dojmu s podtóny pepře Vás uchvátí stejně tak jako nás! Zajímavostí tohoto vína a jeho původu je fakt, že Villa Montepaldi je v majetku Univerzity ve Florencii...
Červené víno hluboké barvy předurčující jeho mohutnost, ve vůni jsou tóny kávy a kakaových bobů, v chuti dominují borůvky, černá paprika a sametově jemná tříslovina – typický Médoc.
A deep red wine which announces its presence. The nose hints at coffee and cocoa beans, while the palate is dominated by blueberries, black pepper and velvety-smooth tannins – a typical Médoc .
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →