Růžová Vinařství LAHOFER, a.s.

Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva. Pak se… Číst více
Filtrovat
Cena
Odrůda 1
Styl (cukr)
Země
Řadit podle
Zobrazeno 1-1 z 1 položek
Lahofer Svatovavřinecké rosé 2022 moravské zemské0,75l

Lahofer Svatovavřinecké rosé 2022 moravské zemské0,75l

Vinařství LAHOFER, a.s.
Lehké a osvěžující růžové víno z odrůdy Svatovavřinecké doprovází meruňková barva a vůně jahod, třešní a červeného pomeranče. V chuti převládají tóny citrusu a žlutého grepu s lehkým limetkovým závěrem. Dobře vychlazené rosé je příjemným společníkem na odpolední setkání s přáteli, ideálním doplňkem letních garden party, ale i jako průvodce studených koktejlů z mořských plodů či těstovinových salátů.
Skladem
142 Kč
117 Kč bez DPH
Přidat do košíku



Růžová Vinařství LAHOFER, a.s.


Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého
naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná

svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se
nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo
pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s
ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup
propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Svěžest,
kterou od růžového očekáváme, vyžaduje potřebný podíl kyselin. A ty
zráním hroznů ubývají. 

Vinařství Více vinařství

Finca Las Moras

Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. … Více →