Hořčičný olej za studena lisovaný olej ze semen hořčice bílé. Připravuje se bez užití barviv, rozpouštědel, konzervantů či vysokých teplot při lisování. Po vylisování se olej odkaluje a před plněním pouze jemně filtruje. Tímto způsobem se získá čistý přírodní olej nejvyšší kvality, který není ochuzen na své úžasné chuti a buketu. Pro zpracování se vybírají jakostní semena vypěstovaná v tuzemsku.
V kuchyni:
Hořčičný olej má poměrně bohaté využití v kuchyni, látky v něm obsažené navozují pocit sytosti, výborně se hodí na diety, stačí jen vyzkoušet. Zlepšuje metabolismus tuků, stimuluje proces trávení. Zvyšuje tvorbu žaludečních šťáv a napomáhá zrychlení peristaltiky střev. Doporučuje se pro lidi zralého věku, protože regeneruje trávicí systém. Proto se často používá při špatném trávení a nedostatečné tvorbě enzymů a také při ochabnutí svalstva trávicí trubice. Doporučujeme do salátů, na brambory, zeleninu, polévek. Používat se může i při vaření a smažení.
Látky obsažené v hořčičném oleji :
Panenský hořčičný olej je získaný lisováním hořčičných semínek z prvního lisu. Hořčičný olej je bohatý na biologicky aktivní látky, enzymy, oleje, slizy, glykosidy (hlavně sinalbin), minerály - mangan, selen, hořčík, vápník, železo, fosfor, zinek, draslík a vitamíny - E, B1, B2, B3 (PP), B4, B6, B9, K, P, A, D. Olej je také bohatý na esenciální mastné kyseliny, které si organismus nedokáže vyrobit sám resp. z jiných dostupných složek.