Vlašák je zlatožluté barvy s velmi dobrou viskozitou. Vůně je krásně ovocitá, jemně kořenitá a strukturovaná s herbálními tóny, kde převládají červene´ grepy, pražené mandle a vlašskeé orřechy. Chuť je šťavnatá, živá a plná čerstvého ovoce, ořechů s tóny lučních květů. Polovina vína kvasila a zrála v dubovém sudu a polovina v nerezu.
Víno je zlatožluté barvy, nádherné viskozity. Už od pohledu naznačuje jeho velikost. Vůně je neskutečně mohutná a komplexní. Mísí se tóny čerstvě oloupaných grepů, šťavnatých a přezrálých meruněk, červených letních jablíček, kandovaného pomeranče s dlouhým kořenitým a minerálním závěrem. Chuť je velmi bohatá, šťavnatá a živá, kde dominují zralé meruňky, grepová šťáva, sladká kořenitost se slanou dochutí. Nadvakrát sbírané hrozny macerovaly 24 hodin před lisováním. Víno kvasilo a bylo mícháno na kvasnicích 5 měsíců v nerezové nádobě. Jedna nádoba byla do 1g cukru a víno bylo extrémně minerální a mohutné a druhá nádoba se zastavila kolem 10g cukru, což dalo výrazně ovocný a šťavnatý Ryzlink. Následným scelením pak vzniklo neuvěřitelně komplexní, mohutné a velké víno, které nese jméno mého syna Jindřicha IV., kterému jsem jej věnoval. Jde o devátý ročník tohoto vína z rodinné řady. Vyrobeno jej bylo 3 880 lahví.
Víno světlejší žlutozelené barvy. Ve vůni se objevuje směs sadového ovoce, jako jsou zelená jablíčka, žluté mirabelky a decentní tóny posečené louky. Víno má velmi jemný až sametový projev, je příjemně šťavnaté a má čistou dlouhou dochuť.
Víno s jemnou vůní i chutí broskví podtóny angreštu, dochuť dlouhá, plná. Velice vydařený a odrůdový Sauvignon!
Wine with delicate aromas and flavors of peach and gooseberry, with a pleasant residual sugar aftertaste is long .
Víno rubínové barvy, ve vůni fermentované višně a ostružiny, v chuti tóny pralinek s dotekem velkého sudu. Vyzrálá Frankovka se sladším taninovým závěrem.
Víno zelenkavé-zlatavé barvy s decentní éterickou vůní lipových květů a čerstvě utržených plodů meruněk provází příjemná vyšší kyselinka i jemné minerální tóny s dochutí po meruňkovém džemu. Ovocné tóny mladého vína přecházejí při delším ležení do minerálně petrolejových nuancí.
Víno je zlatožluté barvy, vůně kořenitá lehce černorybízová, chuť je svěží ovocná lehce minerální. Hibernal je PIWI odrůda s odolností vůči houbovým chorobám nemusí se tolik ošetřovat chemií, na trhu asi 10 let.
Velice vydařené Rulanda modrá s intenzivní vůni sušených švestek a třešní, harmonicky doplněnou tóny vanilky a marmelády. Chuť je plná, hutná a bohatá. Snoubí výrazné tóny marmeládového ovoce se stopou kouře a sladkých tříslovin. Tříslovina s lehkou stopou ovocné kyseliny je patrná i v dochuti.
Příjemné a lehce pitelné víno s dotekem zrání v sudu, kterému vděčí za vyváženou a jemnou chuť, připomínající švestky, čokoládu, karamelu a vanilky sušené třešně.
Pozdní sběr skvěle vyzrálých hroznů zapříčinil kvalitu tohoto vína. I přes pozdní sklizeň se jedná o svěží víno, kde se aroma bílých květů snoubí s vůní zralé meruňky a bílé broskve. Chuť je výrazně ovocná, s minerálním podtónem a v závěru se ozývá dotek limetkové kyseliny. Závěr vína je příjemně dlouhý a bohatý
Suché až polosuché (na hraně) vínko s projevem vyzrálého peckového ovoce, vyváženým poměrem zbytkového cukru a svěží ovocné kyseliny a středně dlouhou ovocně-kořenitou dochutí s tóny sušené citrusové kůry. Vyvážený Pinot Blanc s vyzrálou a atraktivní aromatikou a vyváženým patrem.
Ve vůni i chuti, tohoto vydařeného Tramínu, najdeme tóny citrusů, čajové růže a liči. Barva zlatavá, vyvážený poměr kyseliny a zbytkového cukru vytváří z tohoto vína jedinečný zážitek pro všechny milovníky aromatických odrůd vín.
Světle žlutá barva. Nos vína je čistý, přímý a po prodýchání
s jemnou a elegantní aromatikou s tóny vyzrálého peckového ovoce, kandované
citrusové kůry a sladkého exotického koření. Patro vína je polosladké, čisté a plné
s uhlazeným krémově-sametovým
projevem, svěží limetkovou kyselinou
a středně dlouhou ovocně-kořenitou
dochutí.
Olej z vlašského ořechu je jeden z nejdokonalejších a nejvýživnějších olejů vůbec… Když se řekne vlašské ořechy, hned si představíme něco extra zdravé, a to právě vlašský olej určitě je. Olej z vlašského ořechu je nerafinovaný a lisovaný hned za studena. Olej neochuzujeme filtrací, ale čistíme pozvolnou sedimentací. Je to ta nejvyšší kvalita což může být.
Vlašský olej má jemně oříškovou chuť, je vhodný do sladkých pokrmů (jogurt, kaše, tvaroh, koktejl, ovocný salát) ale využít jej můžete klidně i do “slané” kuchyně. Olej z vlašských ořechů obsahuje samý tuk, podobně jako každý olej, ale přesto je tento tuk zdravý, a dokonce až léčivý. Pravidelnou konzumací vlašského oleje si umíte zvýšit sílu svého zdraví a preventivně se uchránit od mnoha onemocnění.
Vlašák z Ořechové hory si vás získá výrazně ovocným a květinovým projevem. Roste na jílovité půdě, která mu propůjčuje typický chuťový i aromatický profil po broskvích, citrusech a kandovaném ovoci. Chuť je harmonická, dlouhá a jedinečná.
Barva typicky žlutá se zelenými odstíny. Tento Riesling přitahuje svou jemnou, ovocnou vůní. Je to pozůstatek z citrusových plodů, broskve, meruňky a jablka. Celkově velmi osvěžující víno, které zaujme speciální plností chuti a harmonie. Jeden z nejpovedenějších ryzlinků z falckého Porýní...
Color typically yellow with green hues. This Riesling has attracted its subtle, fruity aromas. It is a remnant of the citrus fruits, peaches, apricots and apples. Overall, very refreshing wine that impresses with its special fullness of taste and harmony.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. Vinice …Více →