Pét Nat ročníku 2020 z odrůdy Veltlínské zelené ... Přírodně šumivé osvěžující víno s projevem vyzrálého žlutého ovoce. Po promíchání se sedlinou chutná jako hruškový džus. Toto vínko vzniklo částečným kvašením v tanku a částečným kvašením v lahvi pod korunkovým uzávěrem. Hodí se drůbežímu masu, těstovinám či k jemným polotvrdým sýrům.
Bikavér je historicky jedno z nejdůležitějších vín Maďarska, u nás známé též pod označením Býčí krev. Jedná se o cuvée několika tradičně pěstovaných odrůd, přičemž základem je Kékfrankos - Frankovka; v dalších různých poměrech je zastoupena Kadarka, Rulandské, Merlot či Cabernety.. Představujeme Vám jeden z nejprestižnějších Bikavérů; elegantní, plné a komplexní víno. Kořenité a skvěle vyvážené - nejen díky vysoce kvalitním hroznům, které byly sbírány ručně, ale taktéž díky precizní práci při školení a zrání vína ve sklepě.
Kadarka je jednou z nejdéle pěstovanou modrou odrůdou révy vinné v oblasti údolí Szekszárd. Toto skvělé červené víno pochází ze sto let starých vinic, hrozny byly sbírány ručně. Komplexní vůně i chuť s dominuícími tóny červeného bobulovitého ovoce. Okouzlující elegantní červené víno s kulatou kyselinkou a tříslovinou, zrálo 25 měsíců v nerezových tancích.
Víno žlutozelené barvy s aroma kvetoucího akátu a limetky. Jeho chuť připomíná broskve a letní jablíčka s příjemnou kyselinou a lehkou minerální stopou. Příjemné chardonnay s lehkou elegancí.
Vedle vůně velmi zralého ovoce můžeme najít aroma výrazného koření a aroma divokých porostů - křovin svahů kolem statku Beaurenard ( levandule, saturejka,mateřídouška, šalvěj..). V chuti velice atraktivní hebké třísloviny, bohaté tělo ...
Besides aromas of very ripe fruit, it is generally laced with notes of spice and garrigue scrubland scents specific to this terroir. Appealing tannic structure, a rounded body, rich and powerful…this is the Beaurenard's typically strong character.
Olej z vlašského ořechu je jeden z nejdokonalejších a nejvýživnějších olejů vůbec… Když se řekne vlašské ořechy, hned si představíme něco extra zdravé, a to právě vlašský olej určitě je. Olej z vlašského ořechu je nerafinovaný a lisovaný hned za studena. Olej neochuzujeme filtrací, ale čistíme pozvolnou sedimentací. Je to ta nejvyšší kvalita což může být.
Vlašský olej má jemně oříškovou chuť, je vhodný do sladkých pokrmů (jogurt, kaše, tvaroh, koktejl, ovocný salát) ale využít jej můžete klidně i do “slané” kuchyně. Olej z vlašských ořechů obsahuje samý tuk, podobně jako každý olej, ale přesto je tento tuk zdravý, a dokonce až léčivý. Pravidelnou konzumací vlašského oleje si umíte zvýšit sílu svého zdraví a preventivně se uchránit od mnoha onemocnění.
Překvapivé červené z vinařské oblasti Pfalz zaujme každého milovníka vín.. zejména ohromí v chuti svou ovocností, a zároveň překvapivou plností bez pro tuto odrůdu typických výrazných kyselinek
Víno odrůdy Sangiovese, tmavě rubínové barvy. Ve vůni ucítíme červené bobulovité ovoce a maliny, jak je pro tuto odrůdu typické, s květinovým prrojevem. V chuti ovocné, plné, avšak stále svěží, s jemnými taniny a dobře vyváženou kyselinkou.
Víno cihlově červené barvy s tmavými menisky. Ve vůni zralé třešně, višně, švestkový koláč a sladké koření jako skořice, hřebíček. V chuti víno ovocné, minerální, po černém bobulovitém ovoci, po malinách s lehkým podtónem červeného pepře. Komplexní a velice dobře pitelné víno.
CAVA - vyrobena z několik let starých vinic. Její druhé kvašení probíhá podle tradiční metody a stárne vodorovně v lahvích na stojanech („en rima“) po dobu 12 až 18 měsíců.
Tato cava nám nabízí jemné a bohaté bubliny, s jemnou vůní, jejíž odrůdové náznaky se prolínají se stárnoucím buketem, je kulatá, šumivá s pevnou strukturou, svěží a čistá, světle žluté barvy se živými, zlatými odlesky.
CAVA - kvašena v láhvi tradiční metodou. V barvě zlatavá se zelenými odlesky a jemným perlením. Aroma jemného bílého ovocem jako je jablko, hruška. Příjemná v ústech, s dokonale vyrovnanou kyselinkou a dobře integrovaným karbonickým uhlíkem, ponechává plnou a trvalou chuť. Odrůdová skladba: Macabeu / Parellada.
Víno má světlejší žluto zelenkavou barvu. Vůně je příjemná, nevtíravá ,snoubí se v ní květinové a ovocné tóny. Chuť je minerální, vysoce extraktivní, s kulatým tělem a jemnou kyselinkou. Víno je uzavřeno středně dlouhou dochutí.
Sametově jemné červené víno, které poznalo spoustu sluníčka. Jedná se o moderní formu balení vína. Vakuový sáček s vínem je umístěn uvnitř kartonu (boxu) a víno je rozléváno skrze malý kohoutek umístěný v tomto kartonu.
Pro ryzlink typické ovocné aroma připomínající grapefruit, broskev a meruňku. Vedle těchto tónů se objevují příjemné vyzrálé tóny, které charakterizují šumivé víno, tedy víno, které mělo mnoho času k dospívání s kvasinkami v láhvi. Chuť šumivého vína je příjemná díky harmonickému ovocnému projevu a lehkému zbytkovému cukru...
Slámově žlutá barva se zelenkavými odlesky. Jemná, elegantní vůně s ovocnými tóny, zeleného jablka, a květinovými tóny připomínající vistárie a šípky. V chuti příjemný prodloužený hmatový vjem oxidu uhličitého s výraznou kyselostí. Harmonické a vyvážené v originální lahvi !!
Typický alsaský riesling. Krásná světle zlatá barva se zelenými a krystalickými odrazy. Minerální víno s citrusovým aroma a tóny zeleného jablka, s tónu bylinek z čerstvě posekané louky a s nádechem sušené meruňky.
„Blanc de Blanc“. Tento výborný moravský sekt je tvořen odrůdami Veltlínské zelené a Ryzlink vlašský. Ve skleničce víno bohatě barví, má sytější zlatavou barvu. Vůně je středně výrazná, připomíná zralé citrusové plody, žluté jablko, s tóny po lučních bylinkách. V chuti je příjemně svěží, s tóny zralého žlutého ovoce, jablkem a jemnou vanilkou. Příjemně pitelné, bezprostřední bublinky s delším a svěžím závěrem.
Velice vydařené cuvée Cabernetu a Merlotu s ovocným charakteremm, který je podtržen čokoládovými tóny. Velice dobře pitelné, s příjemnou kyselinkou i tříslovinou.
Vůně vína připomíná drobné červené a černé bobulovité ovoce, doplněná o lehce kouřové a zemité tóny. V chuti víno plné, pevné; ovocné tóny jsou zde propojeny s náznakem dubového sudu, v dochuti nás mile překvapí kakaové boby a jemný náznak máty.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. Vinice …Více →