Jedna z nejoblíbenějších bílých odrůd, svou oblibu si získala zejména pestrostí ve vůních i chutích. Toto Chardonnay je skvělým vyváženým plnějším vínem s ovocnými tóny. Dominují zde zralé broskve, citrusy a jemná mineralita, líbivé je i pro svůj lehce vyšší zbytkový cukr. Plné polosuché víno pro každou příležitost, které Vás jistě chytne a nepustí! :-)
Tento Vetlín je typicky odrůdový, spíše lehčího a svěžího charakteru. Zrál 6 měsíců na jemných krémových kvasnicích s pravidelným promícháváním (tzv. battonage). Rodiné vinařství Springer je zárukou vysoce kvalitních vín, tradice a vín osobitého stylu. Vína vytváří vyhadně z vlastních hroznů, které jsou na keřích přísně regulovány a mají tak velmi vysokou kvalitu.Tento Vetlín je typicky odrůdový, spíše lehčího a svěžího charakteru.
Víno s nádhernou tmavě granátovou barvou. Díky ležení na barikových sudech jsou ve vůni tóny vanilky, tmavého ovoce, dřeva a lehce i kávy. V chuti je víno harmonické, plné s výraznou tříslovinou. Doporučujeme zejména ke zvěřině.
Toto Dolcetto je velice dobře pitelné, příjemné a ovocné. Je přímé, hledáte-li výborné italské červené víno k napití a nikoliv k dlouhým úvahám, je to to pravé :-) Vínko zrálo na vinicích v nadmořské výšce 400 m.n.m.; školeno bylo v nerezových nádržích. Velice příjemná záležitost!
Víno prémiové řady zformoval zejména vliv vápenaté půdy v horní části vinice Klamovka spolu s přirozeným kvašením ve dřevěném sudu. Buketně výrazné, chuťově plné víno s projevy grapefruitu, liči a jemným podtónem meruňky.
Typický, kořenitý i ovocný, šťavnatý a zároveň plný, Veltlín z Wagramu. Zaujme mineralitou, komplexností a přímočarostí. Dle vinaře je toto víno tou nejlepší vizitkou vinařství i obasti jako takové.
Vysoce kvalitní olej z Ostropestře mariánského. Olej je lisovaný za studena. Ostropestřec je bylina, která je nakloněna každému milci vína a to proto, že podporuje fungování jater a ledvin.
Doporučujeme jeho pravidelné preventivní užívání, aby zážitek z vína byl neomezený :-)
Makový olej 100% za studena lisovaný olej ze semen Máku modrého – jedno druhový. Jedná se o čistý přírodní produkt té nejvyšší kvality, vyrobený bez užití barviv, rozpouštědel, konzervantů či vysokých teplot při lisování. Po vylisování se olej odkaluje a před plněním pouze jemně filtruje. To proto, aby nebyl ochuzen na své úžasné chuti a buketu. Jedná o LOKÁLNÍ produkt, tedy olej lisovaný ze semen rostlin vypěstovaných v našem kraji. Navíc je třeba zdůraznit, že mák pěstovaný na našem území se s ohledem na jeho kvalitu řadí na samou světovou špičku .
Příjemně čistá vůně nabízí květinové až citrusové aroma. Chuť je vyvážená s dobrým poměrem cukru a kyselin s dlouhou květinovou dochutí a trochou limetky. Nádherně vyzrálý, plný vlašák..
Projev tohoto Cabernetu Sauvignonu je středně plný, s intenzivním aroma & chutí ostružin, černého rybízu, višní, s dotekem tabáku. Komplexnost vína dotváří 6 měsíční zrání v použitých barikových sudech, které dodalo tóny cedrového dřeva a vanilky. Výrazná tříslovina podporuje celkově pevný projev tohoto vína.
Šťavnaté a svaží víno s příjemnou kyselinkou, připomínající svou vůní citrusové ovoce. Má jasně žlutou barvu a delší závěr. Hodí se k rybám či mořským plodům, je vhodný též jako aperitiv.
Plné červené víno rubínově fialové barvy.Vůně a chuť intenzivní a lehce bylinná s nádechem červeného ovoce a koření.
Full bodied wine, red ruby colour with violet reflections. Intense and slightly herbaceous, with hints of red ripe fruits and spice.
Bohaté intenzivní aroma medově přezrálých plodů meruněk přecházející až do sušené pomerančové kůry. Víno plné, šťavnaté, vydatné s vyváženým obsahem svěží kyseliny a zbytkového cukru.
Ve vůni jemné květinové tóny s náznakem zeleného jablka. Plné, suché, ovocné,víno se znamenitou hroznovou chutí, dlouhou minerální dochutí a příjemnou kyselinkou.
Doporučujeme ke smaženým úpravám ryb, bílým omáčkám, smetanovým a kozím sýrům, sýrovým pěnám
Původní polský recept z roku 1901 složený z anýzu, fenyklu, koriandru a kmínu jsme doplnili o dalších pět bylin, které ve výsledku stojí za naprosto unikátní chutí a vůní.
Celá tato směsice bylin byla týdny macerována v destilátu z tříleté medoviny a poté uložena do sklepa k dozrání.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →