Povedené bio veganské Chardonnay z vinařství v italské oblasti Treviso. Víno jemně zlatavé barv, ve vůni a následně i v chuti najdeme zelená a žlutá jablíčka v propojení s květinovými tóny. Ideální na pohodové odpolední setkání s přáteli či k večeři s lehkou úpravou ryb či drůbeže.
Vyvážené BIO suché víno s rubínově červenou barvou s fialovými odlesky. Vůně má charakteristické malinové aroma a v pozadí zelený pepř. Víno je velice harmonické a má perfektní vyváženost mezi kyselostí a obsahem tříslovin. Ideálně se kombinuje s grilovanou zeleninou, černými olivami, kari pokrmy a je tradiční pro veganskou kuchyni.
Krásná lososově růžová barva, příjemné perlení. Ve vůni i chuti ovocné, elegantní, velmi dobře vyvážená kyselinka se zbytkovým cukrem. Nově mohou být Prosecca též v barvě rosé - a to díky možností kupáže odrůdy Glera s odrůdou Pinot Nero. Toto příjemně osvěžující Prosecco rosé nabízíme pouze v originálních „diamantových“ láhvích, a tak lahodí i oku :-)
Typické, vyzrále, hutné, jihoitalské víno regionu Benevento. Odrůdové červené Aglianico I.G.T. del Beneventano vinařství Tombacco, které zaujme plným tělem švestek, třešní, vanilky i koŕení, dlouhou dochutí. Krásně doplní grilovaná červená masa a silně aromatické, zrající sýry.
Skvělé prosecco, nádherně ovocného aroma připomínající vůni rozkrojeného vodního melounu. V chuti harmonické a svěží s tóny po tropickém ovoci s příjemným intenzivním perlením. Vhodné jako aperitiv nebo k přírodním sýrům, těstovinám či čerstvým rybám…
Víno cihlově červené barvy s tmavými menisky. Ve vůni zralé třešně, višně, švestkový koláč a sladké koření jako skořice, hřebíček. V chuti víno ovocné, minerální, po černém bobulovitém ovoci, po malinách s lehkým podtónem červeného pepře. Komplexní a velice dobře pitelné víno.
Víno intenzivní temně červené barvy s bohatým ovocným aroma. V chuti je nasládlé, plné a šťavnaté s tóny borůvek a černých višní.
Fruity and robust, with lots of juicy blueberry and black cherry flavours. A blend of Primitivo grapes.
Víno intenzivně rubínové barvy s fialovýmy odlesky. Vůně je čistě odrůdová s tóny červeného ovoce, jako jsou třešně a ostružiny, doprovázené klasickou vůní zeleného pepře. Chuť je suchá s dobře vyváženou kyselinkou.
Temné, téměř neprůsvitné víno hlubokého purpurového odstínu. Vůně doslova připoutá vaši pozornost ke skleničce, je vrstevnatá a plná lesních plodů – ostružin, borůvek, černého rybízu či švestek. Bohatost ovoce v chuti je vyvážená kořenitostí, doplněné náznaky pepře a vanilky. Strukturu vína doplňuje pikantní kyselinka a dobře integrované třísloviny. Víno působí příjemně hřejivým dojmem, je dlouhé, s jemným kouřovým nádechem doutnajících polínek.
Na soutěžích velice oceňovaný suchý Merlot z organického zemědělství v oblasti Venezia prochází závěrečnou fermentací v dřevěných sudech po dobu 10 - 18 měsíců. Víno má velice příjemné taniny se sladkými tóny a vyváženou chutí, tmavě rudou barvu a vůni po červeném ovoci a vanilce. Hodí se ke konzumaci k tvrdým sýrům, rajčatovým omáčkám a červenému masu.
Velice dobrý aperitiv - svěží, ovocné, sametové Frizzante. které se ideálně hodí i do míchaných drinků - tolik oblíbených letních Spritzů. Z 85 % je tvořeno odrůdou Glera a dále pak kupáží několika dalších, pro Itálii typických, odrůd - Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Bianco... Barva jemně žlutá, ve vůni svěží, ovocné, s tóny jablek, chuť je pak středně dlouhá, jemná, s příjemným lehkým perlením.
Prosecco z přísně kontrolovaného bio vinohradu v oblasti Treviso má slámově žlutou barvu a výraznou vůni jablek Golden Delicious v kombinaci s květinovými notami, kde dominují růže. V ústech je šťavnaté, svěží, s příjemnou kyselinou a pravidelným perlením
Víno cihlově červené barvy s tmavými menisky. Ve vůni zralé třešně, višně, švestkový koláč a sladké koření jako skořice, hřebíček. V chuti víno ovocné, minerální, po černém bobulovitém ovoci, po malinách s lehkým podtónem červeného pepře. Komplexní a velice dobře pitelné víno.
Víno vyrobeno pouze z hroznů odrůdy Sangiovese. Intenzivní rubínově červená barva. ve vůni jsou v popředí sladké bobule a elegantní kořenité tóny. Na patře je víno ovocné, dynamické, s dlouhou ovocnou dochutí. Zrálo částečně v dřevěných sudech a částečně v betonových nádobách.
Rubínově červená barva s jantarovými odlesky. Čistá výrazná vůně sladkého koření a santalového dřeva přechází postupně v lahodné višně v čokoládě. V chuti je plné s výraznou ovocnou strukturou, připomínající domácí nakládané ovoce. Víno vyniká předlouhou pozitivní dochutí s mírným kouřovým nádechem. Toto víno bylo vyrobeno z nejlepších partii odrůdy Sangiovese tohoto ročníku. Výborně se kombinuje s výraznou úpravou zvěřiny či tmavých mas.
Lahodné víno z odrůdy Cortese, slámově žluté barvy se světle zelenými odlesky, má jemnou květinovou vůní. Chuť je příjemná a velice svěží. Víno je ideální doprovod k předkrmům, ale lze ho kombinovat se všemi pokrmy.
Velké víno z vinařství Villa Montepaldi! Toto Chianti, tvořeno z 90% z odrůdy Sangiovese, zrálo po dobu minimálně 30 měsíců ve velkých dřevěných sudech a následně ještě dozrávalo na láhvi. Ve vůni i chuti naleznete vedle typických tónů červeného bobulovitého ovoce aroma tabáku a sladkého koření. Věříme, že propojení celkového ovocného dojmu s podtóny pepře Vás uchvátí stejně tak jako nás! Zajímavostí tohoto vína a jeho původu je fakt, že Villa Montepaldi je v majetku Univerzity ve Florencii...
Skvělé Chianti z Toskánska je tvořeno z 80% odrůdou Sangiovese. Plné, hutné víno, které zrálo minimálně 21 měsíců v dřevěných sudech. Ovocný tón, typický pro toskánské Chianti, je podpořen lehkým kouřovým až vanilkovým tónem a tńy koření. Zajímavostí tohoto vína a jeho původu je fakt, že Villa Montepaldi je v majetku Univerzity ve Florencii...
Suché červené víno z oblasti Toskánska. Příjemné ovocné aroma a rozkvetlých fialek. V chuti středně, výrazně ovocné, plné a vyrovnané obohacené tóny dubového dřeva a kávy. Výborně se hodí k pernaté zvěři... Villa Montepaldi je v majetku Univerzity ve Florencii.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →