Víno bylo vyrobeno z hroznů starých vinic. Vysoce zralé hrozny byly odrůdy Sauvignon blanc kombinují květinové tóny s bílou broskví a kořením. Opravdu elegantní záležitost. Skvěle se kombinuje s čerstvým kozím sýrem či s mořskými plody.. V doznívání dlouhé a velmi příjemné na patře.
Bílé polosladké víno zlatavé barvy a výrazného muškátového aroma, které je v chuti doplněno medovou dochutí.
White semi-sweet wine of golden color and distinctive aroma of muscat, which is in the taste, accompanied by a honey aftertaste.
Odrůdová chlebovinka s vyzrálou hruškou je doplněna o mineralitu jílovitoslínovité černozemě.
This variety recalls bread yeast and ripe pear to the nose, delicately complimenting the earthy mineral tones on the palate.
Nová koncepce řady Grand vin přináší spojení živosti vína a plnosti. Můžete si vychutnávat nejen vyzrálé až přezrálé žluté citrusové a tropické ovoce, broskve a spojení jemných tónů karamelu a minerality. Postupně se víno otvírá a zvýrazňuje ovocité chutě a při tom je svěže lahodné
Bílé suché víno které zrálo na dubovém sudu, v nose intenzivní tóny hrušky a zeleného jablka, v chuti po vyzrálých meruňkách, plné pikantní s jemmným ušlechtilým dřevem, vše je dokonale harmonické a s dlouhou pozitivní dochutí.
Zelenkavá barva tohoto vína předurčuje jeho svěžest. Ve vůni se objedvují zejména tóny citrusových plodů, prim hraje grep. V chuti se pak tóny citrusů pojí s jemným náznakem zeleného jablka, příjemnou pepřnatostí a kořenitostí; zakončena je jemnou kyselinkou.
Perfektní ročníkové šumivé víno z italského San Vendemiana. Sekt vyráběn tradiční (champagne) metodou. Velice dobře strukturované víno s vyváženým poměrem kyselinky a lehkého zbytkového cukru; aroma zralého ovoce lehce přecházející do aroma tropického ovoce. Vynikající perlení. Náš tip; doporučujeme všem milovníkům bublinek!
Elegantní burgundské bílé suché víno. Na nose dominuje pečené jablko, díky zrání a sudu se setkáte i s dotekem vanilky. V chuti je víno tělnaté a lehce minerální s rustikálním nádechem broskví, citrusů, je krásně hebké a krémové.. Doporučujeme s drůbežím masem upraveného ideálně pečením či s mořskými plody. Toto víno si opravdu vychutnáte!
Elegantní burgundské bílé suché víno. Na nose dominuje pečené jablko, díky zrání a sudu se setkáte i s dotekem vanilky. V chuti je víno tělnaté a lehce minerální s rustikálním nádechem broskví, citrusů, je krásně hebké a krémové.. Doporučujeme s drůbežím masem upraveného ideálně pečením či s mořskými plody. Toto víno si opravdu vychutnáte!
Výrazné květinové tóny se svěžími citrónovými tóny - zejména pak tóny pomerančového květu, pomerančové kůry a růže. V ústech je velmi minerální se stejnou komplexností jako ve vůni a má živý, elegantní a svěží styl. Skvěle se páruje s mořskými plody, grilovanými ryba,i, bílým masem či samotné jako aperitiv.
Víno sytější zlaté barvy. Vůně se představuje tóny zralého žlutého ovoce, medu a nádechem lískových oříšků. Harmonická chuť má lehký zbytkový cukr a šťavnatou kyselinku. Na patře se projevuje tóny tropického ovoce, které přechází i do delší dochuti.
Výrazná vůně kandovaného tropického ovoce. Mohutná a bohatá chuť je provázena chlebovinkou a jemně kořenitou dochutí.Vinice se nachází na výrazném jižním svahu, půda je modální černozem, to je černozem vzniklá na mocných navátých spraších a píscích, s vyšším obsahem vápna. Půdy jsou propustné, svahy záhřevné. Tyto půdy dávají vzniknout vínům s jedinečným projevem, který dává vínům potenciál zrání.
Víno má ve vůni výrazně citrusový charakter, který pokračuje i do šťavnaté chuti s velmi dlouhou minerální dochutí.Poloha Mikulov Za cihelnou je západní svah na okraji Mikulova. Půda je karbonátová černozem se sprašovito-jílovítým podložím, středně těžká až těžká, s vyšším podílem jílovitých částic, dobrými vláhovými poměry, a to i v letech s nízkými srážkami. Sprašovo-jílovité podloží má vysoký obsah aktivního vápna a spolu s dobrými vláhovými poměry dává vzniknout bohatým minerálním vínům s výrazným strukturováním a rozmanitým vrstvením chutí při dozrávání.
Víno ve vysokém přívlastku výběr z cibéb, kdy cukernatost hroznů dosahovala 38 stupňů cukernatosti. Hrozny se tedy podobaly spíše rozinkám a dle toho jsme zvolili způsob výroby. Víno kvasilo i zrálo v malých tzv. gönských sudech, které se používají především v Tokaji. Tento způsob výroby nechá krásně rozvinout charakter vína. Barva je sytější zlato-žlutá a má nádhernou viskozitu. Vůně je bohatá s tóny zralých meruněk, sušených fíků a lesního medu. Chuť je opulentní, výrazně sladká a bohatá. Na patře se projevuje chuť datlí a kandované citronové kůry. Dochuť je čistá, s delším dozníváním.
Výrazná vůně meruňkového džemu a zralého manga. Chuť je bohatá, s citronovou kyselinkou a delší minerální dochutí.Vinice se nachází na výrazném jižním svahu, půda je modální černozem, to je černozem vzniklá na mocných navátých spraších a píscích, s vyšším obsahem vápna. Půdy jsou propustné, svahy záhřevné. Tyto půdy dávají vzniknout vínům s jedinečným projevem, který dává vínům potenciál zrání.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. Vinice …Více →