Mladé polosladké víno s okouzlujícím muškátovým aroma, v chuti příjemné po hroznech, medu a limetce. Jeví se na patře svěže, mladě a to díky pěkné kyselince.
Velké a jedinečné Chablis jemně žluté barvy s náznaky zelené. Velice expresivní aroma, evokující vanilku, lilii, zralé žluté jablko s nádechem bílých květů. Na patře je to víno kulaté a elegantní s dotekem minerality, velmi jemné s dobrým zakončením. Jemné a elegantní víno, které se výborně páruje s rybími pokrmy.
Ryzlink rýnský rodina Sedláků pěstuje u rybníka na trati Dlouhá hora. Díky delší maceraci na slupkáchh a mikroklimatu této vinice má víno výraznou plnou vůni lipových květů. Tento rýňák je představitelem elegantního, dobře strukturovaného, svěžího suchého vína se šťavnatou kyselinkou a dlouhou perzistencí.
Víno s výrazným buketem vyzrálé hrušky a citrusového ovoce s jemným nádechem červeného grepu. Středně dlouhá dochuť je podpořena lehkým zbytkovým cukrem.
Víno z naší nejvýjimečnější vinice. Hrozny z pozdní listopadové sklizně dávají vínu typický bylinkový charakter, spolu s výrazným citrusovým nádechem a vůní tymiánového medu. Chuť je výrazně citrusová s minerálním projevem a delší kořenitou dochutí.
Barva je zlatožlutá, ve vůni dominují ovocné tóny. Chuť je plná a hebká. V chuti a vůni najdeme pomeranč, meruňky, koření, oříšky a med.
Vhodné je podávat k rybím specialitám, drůbeži a hustým polévkám.
White dry wine, color is gold, aroma dominated by fruit tones. The taste is full and soft. In taste and smell to find Orange, apricot, spices, nuts and honey.
Víno zrálo 10 měsíců v barikových sudech. Ve vůni i chuti typické znaky lesního bobulového a peckového ovoce doplněné výraznějším tříslem. Dlouhá výraznější ovocně kořenitá dochuť. Víno ideální k archivaci.
Typický Cabernet Sauvignon s atraktivní odrůdovou aromatikou, vyváženým patrem a ušlechtilým tříslem i dlouhou dochutí. Suché, přímé a plné s výrazným potenciálem zrání na lahvi.
Patro vína je suché a přímé s postupně se rozvíjejícím ovocným ušlechtilým
tříslem, výrazným a atraktivním projevem po vyzrálém červeném a černém lesním
bobulovém a peckovém ovoci, lehkou šťavnatou kyselinou a dlouhou ovocně
kořenitou dochutí. Víno je určeno pro delší ležení v archivu.
Suché se šťavnatou citrusovou kyselinou, ovocně-herbálním projevem a středně dlouhou osvěžující dochutí. Typický a výrazný suchý Sauvignon Blanc s výraznou a odrůdově typickou aromatikou a osvěžujícím patrem.
Sladké červené víno odrůdy Rulandské modré, v nose vynikají zralé jahody, višně. Chuť vyzrálého lesního ovoce, borůvek, ostružin; to vše doplněné čokoládou a lehkým tónem vanilky.
Velmi typické odrůdové aroma. Víno má pikantní květinovou vůni, připomínající okvětní lístky růží a tropické ovoce , jako je liči a ananas. Plná pikantní chuť.
Brilantní, žluto-zelená barva. Expresivní, temperamentní, velmi ovocná vůně (citrusy, broskve, zralá jablka). V chuti velmi vyvážené a harmonické. Osvěžující, a to zejména prostřednictvím suchého charakteru a diskrétní kyselosti.
Brilliant yellow-green color. Expressive, very fruity aromas (citrus, peaches, ripe apples). In taste a very balanced and harmonious. Refreshing, especially through the dry character and discreet acidity.
Pěkný ovocný ryzlink s lehkým mangovým podtónem a plnou vůní po meruňkách a citrusech. V chuti je krásně ovocné až medově citrusové, v dochuti s příjemně osvěžující kyselinkou a s jemným ovocným zakončením.
Vlašák je zlatožluté barvy s velmi dobrou viskozitou. Vůně je krásně ovocitá, jemně kořenitá a strukturovaná s herbálními tóny, kde převládají červene´ grepy, pražené mandle a vlašskeé orřechy. Chuť je šťavnatá, živá a plná čerstvého ovoce, ořechů s tóny lučních květů. Polovina vína kvasila a zrála v dubovém sudu a polovina v nerezu.
Víno je zlatožluté barvy, nádherné viskozity. Už od pohledu naznačuje jeho velikost. Vůně je neskutečně mohutná a komplexní. Mísí se tóny čerstvě oloupaných grepů, šťavnatých a přezrálých meruněk, červených letních jablíček, kandovaného pomeranče s dlouhým kořenitým a minerálním závěrem. Chuť je velmi bohatá, šťavnatá a živá, kde dominují zralé meruňky, grepová šťáva, sladká kořenitost se slanou dochutí. Nadvakrát sbírané hrozny macerovaly 24 hodin před lisováním. Víno kvasilo a bylo mícháno na kvasnicích 5 měsíců v nerezové nádobě. Jedna nádoba byla do 1g cukru a víno bylo extrémně minerální a mohutné a druhá nádoba se zastavila kolem 10g cukru, což dalo výrazně ovocný a šťavnatý Ryzlink. Následným scelením pak vzniklo neuvěřitelně komplexní, mohutné a velké víno, které nese jméno mého syna Jindřicha IV., kterému jsem jej věnoval. Jde o devátý ročník tohoto vína z rodinné řady. Vyrobeno jej bylo 3 880 lahví.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →