Rum pocházející ze sluncem zalité Jamajky, který vzniká destilací z melasy a smícháním rumů starších 12ti let. Rum bronzové barvy, s aroma vlašských ořechů, pomerančové kůry a vanilky. Jemná chuť po karamelu, oříškách či vanilce. Zajímavostí je u tohoto rumu fakt, že zraje v sudech po Jack Daniels Whisky.
Intenzivně rostlinný charakter cukrové třtiny, typický pro „agricoly“ neboli zemědělské rumy, dělá z tohoto rumu ze stoleté destilerie na ostrově Guadeloupe svěží, aromatickou volbou pro míchání. Díky sladkokyselému aromatu máty a solených zelených oliv a své výrazné, avšak ne příliš syté chuti v zemitém stylu destilerie, se perfektně hodí do mnohých tradičních koktejlů s osobitým nádechem. Stejně dokonalý je ale rovněž podávaný s drceným ledem, jakožto prosté letní osvěžení.
Jedná se o jedinečný rum, který je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrály dříve Bourbony, Sherry a Portské víno.Je vyráběn kombinací rumů o průměrné době zrání 5 - 14 let. V roce 2010 získal významné ocenění Gold Medal at Ministry of Rum 2010
Angostura zraje v sudech po bourbon whisky. Právě díky sedmiletému zrání má krásnou jantarovou barvu. Ve vůni najdeme stopy po dubu, tmavé čokoládě a vanilce.
Lžínská Williamska se řadí mezi klenoty Lžínské rodinné palírny. Je velice populární v Alpských zemích a dnes získává svoji oblibu i v České republice. První odkazy na hrušky jsou v druhé polovině 18. století. Tou dobou bylo známo více než 500 odrůd hrušní. A z tohoto množství je „Williamska“ tou vyvolenou. Je žlutá nebo narůžovělá, navinule sladká a šťavnatá. Tato letní odrůda se vyznačuje typickou chutí a má dokonalé aroma. Znalci destilátů je považována za jedinečnou pro výrobu destilátů.
Čím je Hruškovice Williams jedinečná?
Úžasná a velice specifická chuť
Pálí se z české odrůdy hrušky „Williamsova čáslavka“ (Barlett)
Při kvašení se musí dodržovat specifická a přísná pravidla
Na výrobu destilátu se používá výhradně jen české ovoce
Velké naturální víno vyráběné bez síry z hroznů odrůd Viognier, Clairette, Roussane a Marsanne. Víno je v chuti plné vyzrálé meruňky a tónů santalového dřeva. Díky své technice výroby může mít jemný zákal, který není vadou vína, ba naopak. Toto víno je určeno pro milovíky naturálních vín a výborně se kombinuje s francouzkými sýry typu Comté.
Armagnac Goudoulin je lesklý a čirý. Má zlatožlutou barvu s náznakem zelené. Voní po pečených švestkách s nádechem vanilky a koření, jako je skořice.
V ústech působí přímo s velmi lehkým náznakem dřeva. Koncovka je ve znamení švestek.
Armagnac je úžasnou kombinací vinného destilátu, dubu a času. Je vyráběný od počátku 14. století na jihozápadě Francie v srdci Gaskoňska.
Armagnac se připravuje destilací bílého vína. Teplé klima a písčitá půda zajišťuje hrozny plné chuti a nejlepší kvality. Víno z těchto hroznů je dále destilováno a uloženo do dubových sudů, kde stárne po mnoho let, než je stočen do lahví či demižonů.
Armagnac si můžete vychutnat samotný nebo v míchaném nápoji, na které existuje mnoho vynikajících receptů.
Armagnac Goudoulin je lesklý a čirý. Má zlatožlutou barvu s náznakem zelené. Voní po pečených švestkách s nádechem vanilky a koření, jako je skořice.
V ústech působí přímo s velmi lehkým náznakem dřeva. Koncovka je ve znamení švestek.
Světle žlutá barva se zelenými odlesky, buket verbeny a citrusových plodů. Nádherná svěžest Mas Amiel Muscat připomíná chuť velmi zralých citronů a bergamotu. Napít se toto vína je jako se zakousnout do do sladkého - vyzrálé bobule muškátového hroznového vína.
Základem sektu je Ryzlink rýnský. Jemná zlatavá barva je doprovázena svěží vůní nezralého ovoce, drobné a dlouho trvající perlení unáší šupinky 24 karátového zlata.
Nebbiolo je bohaté červené suché víno s příjemnou texturou, v chuti po třešních, jahodách a koření. Krásně vyvážené, obsahující vyvážené třísloviny, s dlouhým a kořeněným závěrem. Toto 100% Nebbiolo vyrůstalo na vinici nacházející se v obci Neive. Průměrný věk vinice je 25 let, nachází se nadmořské výšce 400mnm, na parcele Bricco San Giuliano. Víno bylo školeno 2 roky z 90% ve větších francouzkých dubových sudech ( o objemu 2500l -3000l) a z 10% v nových francouzských sudech.
Vínko, 100% Nebbiolo, temně rudé barvy s granátovými odlesky. Vůně sušených tmavých plodů, fermentovaného tabáku a čaje. Chuť je hebká s velmi elegantní tříslovinou a ovocnými tóny připomínající sušené brusinky a černý rybíz. Víno zrálo dva roky na větších dubových francouzských sudech.
Suché červené víno s výrazným aroma po černém ovoci, tělnaté s pevnou tříslovinou a bez rušivých kyselin...Bag in Box 5L- Jedná se o moderní formu balení vína. Vakuový sáček s vínem je umístěn uvnitř kartonu (boxu) a víno je rozléváno skrze malý kohoutek umístěný v tomto kartonu - víno neoxiduje.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →